Doof Doof Communicatietips Communicatietips Doofblind Doofblind Literatuur Literatuur E-mail E-mail
Gebarentaal Gebarentaal Gebarencursus Gebarencursus Vierhanden-alfabet Vierhanden-alfabet Links Links Disclaimer Disclaimer
Handalfabet Handalfabet Gebarenavonden Gebarenavonden Artikelen Artikelen Ikke Ikke Openingspagina Openingspagina

IKKE

Een foto van mijzelf. Ter decoratie. Op deze pagina zal ik wat over mijzelf vertellen. Ik ben Jochem en ik ben 32 jaar. Ik werk 3 dagen per week bij de Stichting Belangen Nederlandse Dove Jongeren (SBNDJ), in de volksmond JongerenCommissie (JC) genoemd. De JC is er voor dove jongeren van 12 t/m 30 jaar. De voertaal bij de JC is over het algemeen de Nederlandse Gebarentaal.

Verder werik ik nog een halve dag per week als webmaster bij de FODOK. Dit is de Nederlandse Federatie van Ouders van Dove Kinderen.

Daarnaast ben ik al een aantal jaren docent Nederlands met Gebaren (NMG). Ik ben vooral verbonden aan de Stichting Plotsdoven, de organisatie voor mensen die plotseling of meer geleidelijk doof zijn geworden. Via hen geef ik minstens 2x per een cursus NMG-1, maar ook cursussen NMG-2 en NMG-3. En dat bevalt me ontzettend goed! Overigens blijkt het tekort aan docenten groter te zijn dan het veel bekendere tekort aan doventolken...

Sinds november 2004 woon ik in een van de gigantische flats op de Laan van Vollenhove in Zeist. Met deze flats hebben ze eind jaren 60 in korte tijd het woningtekort opgelost. Het zijn vreselijke flats om te zien, maar binnen zijn het leuke woningen. Ikzelf woon op de 2e verdieping, dus van de hoogte heb ik niet veel last ;-)

Ik houd erg van lezen. Science fiction en fantasy vind ik het leukst, maar ik lees ook andere genres. Dit zou wel eens mijn top zeven kunnen zijn:

* De serie over de Magiër, door Raymond Feist
* De serie over Duin, door Frank Herbert
* "The hitch hiker's guide to the galaxy", door Douglas Adams
* De serie over de Foundation, door Isaac Asimov
* De serie over Schijfwereld, door Terry Pratchett
* "Rissan" en "De koningen van weleer", door Wim Gijssen (NLs beste SF-schrijver!)
* En natuurlijk: "In de ban van de ring", door J.R.R. Tolkien

Verder houd ik ook van muziek, zowel om zelf te maken als ernaar te luisteren. Hieronder kun je een poging tot een top tien van albums lezen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook heel veel liedjes die een vermelding verdienen, maar daar waag ik mij voorlopig niet aan ;-)

* "Small parts isolated and destroyed" van NOMEANSNO
* "Ten" van Pearl Jam
* "The Real Thing" van Faith No More
* "Demon Box" van Motorpsycho
* "Inquisition symphony" van Apocalyptica
* "Rooie Pap" van de Raggende Manne
* "Afslag Osdorp" van de Osdorp Posse
* "Aenima" van Tool
* "Significant Other" van Limp Bizkit
* "System of a Down" van System of a Down

Natuurlijk ontbreken hier nog een aantal bands, zoals Joy Division, The Levellers, Doe Maar, Korn, Krezip, Linkin Park. Helaas passen er maar tien namen in een top 10 :-)

Terug naar boven